Tidrapportering med SMS

Tidrapportering med SMS är väldigt smidigt i dagens elektroniska samhälle. Du kan enkelt rapportera dina stämplingar via SMS genom en tjänst som företaget Nuba erbjuder. Att rapportera via sms ger alla möjlighet till tjänsten, även de som äger en äldre mobil som saknar funktioner som bland annat internetåtkomst. Detta betyder att oavsett vilken telefon du äger så kan du nyttja denna funktion.

Varför skall man kunna rapportera med SMS?

Vi gör allt online idag. Vi checkar in, läser nyheter, kollar scheman, rapporterar, håller kontakter både i arbete och privat. Majoriteten av alla människor äger idag en smartphone. Men kan man verkligen lita på att allt elektronisk alltid fungerar? Att kunna tidsrapportera via SMS säkrar upp att allt blir rätt i redovisningen även om onlinetjänsterna skulle krångla någon dag. Dessutom kan alla skriva och skicka SMS men alla kanske inte äger en smartphone för övriga funktioner.

Vem får din tidrapportering?

När du skickar ett SMS är det förmodligen länkat till tjänsten som företaget har beställt, de bekräftar din inloggning och meddelar det till din chef via appen eller direkt i systemet att du har loggat in dig på arbetet eller loggat ut om det är dags att avsluta dagen. Ofta har mobilerna en inbyggd GPS så chefen kan även se din position och att du befann dig på platsen vid tidrapporteringen.

Tidrapportering med SMS är en supermetod för anställda.

Enklare att rapportera med SMS

Du får alltså en enkel tjänst där du bara skriver ett meddelande via SMS till företaget för att tala om att du befinner dig på plats, eller är på väg att gå hem, istället för att hålla på med en massa papper som sedan är lätt att slarva bort, eller svårt att hålla sorterat, inför eventuella redovisningar om skatteverket skulle vilja göra en kontroll.